Bumba houten puzzel met knopjesVanaf 18 maanden kan je je kindje stillaan aanleren hoe ze een houten puzzel met knopjes moeten maken. In het begin zal je hen moeten begeleiden naar het juiste vakje en dan een beetje helpen draaien tot het puzzelstukje past. Misschien zijn ze in het begin niet zo geïnteresseerd in puzzelen, maar die interesse groeit naarmate je meer oefent. Door de houten stukjes in het juiste vakje te plaatsen, wordt de hand-oog coördinatie gestimuleerd.
Bumba houten puzzel met knopjes
"Mama helpen"
Wij hebben zelf deze 2 houten Bumba puzzels, een kleine (30cm x 7,5cm) en een grote (30cm x 23cm). De grote is iets makkelijker te maken, en de kleine is handig om mee te nemen. Vanaf 23 maanden kon Amélie de puzzels helemaal zelfstandig maken. Af en toe kwam ze wel eens naar ons toe als een puzzelstukje niet lukt en dan vroeg ze: "mama (of papa) helpen". En als het echt tegen zat, dan kreeg ze een enorme driftbui en dan gooide ze alle puzzelstukjes door de lucht
Steeds opnieuw
Ze is nu 2 jaar en puzzelen is haar favoriete bezigheid. Ontelbare keren maakt ze de puzzel achter elkaar, en het gaat steeds maar beter en sneller.

De Bumba houten puzzels zijn verkrijgbaar bij volgende speelgoedwinkels:

0 reacties :

Een reactie posten