Little Tikes activity garden treehouse

Met dank aan Saartje Vanvlijmen (mama van de 15 maand oude Fran) voor deze leuke en uitgebreide gastblog.

Toen Fran 10 maanden was, begon ze zich overal aan op te trekken en rond te stappen. Wanneer ik haar in de opvang ging afhalen, merkte ik dat ze vaak aan het activity garden speelhuis van Little Tikes stond. Vandaar het idee om dit ook in huis te halen. In de speelgoedwinkel kwam ik dan het activity garden treehouse tegen en dit sprak me eigenlijk meer aan. Het was iets groter (rekening houdend dat dit een paar jaar mee zou gaan), de kleuren zijn leuker en de muziekjes en lichtjes spreken meer aan. Iets wat je bij het activity garden speelhuis niet hebt.

Toen het thuis nog in de doos stond, kon je wel al op de knopjes duwen en kon je de muziekjes al horen en de lichtjes zien. Zelfs toen was het voor Fran al een succes. Ze stond aan de doos te wiebelen en de handjes gingen al mee in de lucht. Natuurlijk moesten we nog even wachten om het volledig op te zetten, want dit was voor haar Sinterklaas. Nog een paar weken geduld dus, zowel voor Fran als voor de mama. Want ik was enorm benieuwd of dit het geld wel waard was. Het eerste moment was Fran nog een beetje voorzichtig. Ze liep/kroop er gewoon omheen, maar speelde er nog niet echt mee. Pas na een beetje samen te spelen en voor te doen, begon ze zelf dingen te ontdekken en na te doen natuurlijk. Zo merkte ze al snel dat de mond van de giraf een ballenbaan was (met allerlei deuntjes erbij), net zoals de bek van de papegaai. Ik had eerst gedacht dat dit wel lange tijd zou duren voor ze dit zelf zou kunnen, maar dit ging eigenlijk veel vlotter dan verwacht. Vooral de knopjes met muziek en de bel aan het poortje deden in het begin overuren. Pas daarna kon ze het poortje zelf open, binnenstappen en het poortje weer mooi dichtdoen. Ze kon onder de giraf doorkruipen, over de glijbaan, …

Nu een paar maanden later zijn er een aantal dingen die nog niet echt aan bod gekomen zijn zoals de glijbaan. Daar klautert ze wel overheen maar wordt (nog) niet echt als glijbaan gebruikt. Al moet ik toegeven dat ik het gevoel heb dat dit ook niet echt als glijbaan gebruikt zal worden. De blokken werden voorlopig enkel gebruikt om in en uit het brievenbusje te halen, maar nu geraken die ook stilaan in de gaten in de boom waar ze eigenlijk voor dienen. Hier hebben we het voorlopig nog in elkaar staan, maar als ze wat groter worden, kan je het ook openzetten waardoor alles weer nieuw lijkt. Enige nadeel is voor de papa die het moet opzetten. Dit neemt wel even tijd in beslag dus dit kan je best op voorhand doen.

Ik ben zeker tevreden met de aankoop. Het was ongeveer 90 euro dus dan wil je uiteraard dat ze ook wel plezier aan hebben. Zelf heb ik van meerdere mama’s die het gekocht hebben, al gehoord dat hun kleintjes er goed mee spelen en het allemaal wel erg naar hun zin lijken te hebben. Niet voor niets genomineerd voor Speelgoed Van Het Jaar 2016!

0 reacties :

Een reactie posten