Little Tikes Fountain Factory watertafel

Stel je voor ... een warme zomerdag, 30 graden buiten, de mama's en papa's aan het puffen in de zon, maar de kindjes willen toch graag buiten spelen. Als je geen zwembadje hebt staan, is deze waterfontein van Little Tikes een leuk alternatief om voor wat afkoeling te zorgen tijdens de warme zomerdagen. De waterpomp vult de watertoren waarna het water naar de verschillende fonteinen stroomt. Kindjes kunnen zelf aan de kraantjes draaien om te bepalen welke richting het water uitgaat. De buizen kunnen op diverse manieren worden gekoppeld en met verschillende kranen worden gebruikt. Ook worden 3 accessoires meegeleverd: een boot, een trechter, en een waterbeker.


Eerste indruk
Het opzetten van de tafel ging redelijk goed. Er zit een plannetje in de doos dat je nauwgezet kan volgen. Een beetje prutswerk om de buizen aan elkaar te koppelen, maar niets onoverkomelijk. Er gaat ongeveer 26 liter water in de tafel dus die heb je snel gevuld met een tuinslang. In het begin moesten we even zoeken hoe alles werkte. Waar kan je overal aan draaien, wanneer komt er water uit welke kraan, enz. Om een constante waterstroom te behouden, moet je ofwel voortdurend pompen ofwel regelmatig een emmertje water in de watertoren gieten. Dit is niet ideaal als je kindje alleen aan het spelen is. Ofwel moeten mama en papa helpen, ofwel leg je de tuinslang in de watertoren, maar dan gaat er veel water overboord :-) Om te ontdekken hoe alles werkt, draai je best alle kraantjes toe zodat er nergens meer water uitkomt. Dan draai je één voor één de kraantjes open en toe, en kijk je wat het effect is.
Waterpret met drie
Dolle waterpret was het toen de kindjes (4 en 6) van de buren kwamen spelen met Amélie (nu 2,5). Met 3 stonden zonden ze rond de waterfontein, eentje was aan het pompen, de andere goot water in de watertoren en dan allemaal aan die kraantjes draaien. Het water spoot er langs alle kanten uit! Geweldig om te zien!
Pluspunten
- Stevig materiaal, de tafel staat stabiel
- Spannend en leerrijk
Minpunten
- Constante waterstroom moeilijk te behouden

De Little Tikes Fountain Factory vind je bij volgende speelgoedwinkels:
Vergelijkbaar speelgoed:

0 reacties :

Een reactie posten