Tips voor online speelgoed te kopen. Hoe bespaar je tijd en geld?

Mensen kopen steeds meer online in plaats van naar de winkel te gaan. Denk maar aan kleren, electronica, enz. Maar kopen jullie ook al speelgoed online? Sommige mensen willen toch eens graag in zo'n speelgoedwinkel rondneuzen om te zien wat het aanbod is. Maar wist je dat je heel wat tijd en geld kan besparen door online speelgoed te kopen? Wij zijn zelf fervente online kopers en delen met jullie onze ervaringen en tips.


 1. Speelgoedacties
  Met speelgoedactie kan je heel veel voordeel doen. Houd ze daarom nauwlettend in het oog! Bezoek af en toe websites van verschillende speelgoedwinkels, abonneer je op de Facebook pagina's van winkels en speelgoedmerken, of schrijf je in voor nieuwsbrieven. Sommige acties zijn alleen in de webshops geldig. Via onze Facebook pagina houden wij onze volgers op de hoogte van alle lopende speelgoedacties! Volg jij ons al?
 2. Verzendkosten
  Probeer verzendkosten te vermijden door meer speelgoed in 1 keer te kopen. Bij bol.com is de drempel laag, vanaf 20 euro is de verzending gratis. Bij andere speelgoedwinkels kan dit bedrag hoger liggen. Koop eventueel al cadeau's voor toekomstige verjaardagen als je niet aan het bedrag komt.
 3. Onze prijsvergelijker
  Kijk of je het speelgoed dat je zoekt terugvindt op onze blog. Je kan hiervoor de zoekfunctie gebruiken bovenaan de site. Onderaan elke review plaatsen wij een overzicht van alle speelgoedwinkels in België en Nederland waar je dit speelgoed kan kopen, samen met de prijs. Zo vind je steeds het goedkoopste speelgoed!
 4. Google prijsvergelijker
  Vind je het speelgoed dat je zoekt niet terug op onze blog? Geef dan je artikelnaam in bij Google bv. "Smoby Driewieler Be Move" en vergelijk de prijzen van verschillende webshops. Websites zoals beslist.be/nl en kieskeurig.be/nl geven je een overzicht van verschillende webwinkels. Als je niet online koopt, en alle winkels 1 voor 1 moet afgaan om de verschillende prijzen te vergelijken, verlies je heel wat tijd!
 5. Duurzaam speelgoed
  Koop duurzaam en kwaliteitsvol speelgoed zoals dat van Fisher-Price, VTech of houten speelgoed. Dit speelgoed gaat langer mee en kan je eventueel nog doorgeven aan andere kinderen. Het heeft ook een hogere restwaarde, zodat je het later nog tegen een mooie prijs kan verkopen.
 6. Op voorhand kopen
  Als er acties zijn, koop dan al speelgoed op voorhand bijvoorbeeld voor verjaardagen of feestdagen die pas binnen enkele maanden zijn. Wacht niet tot op het moment dat je het nodig hebt, want dan zijn de acties meestal al afgelopen. Heb je het geld niet meteen op je rekening staan? Gebruik dan eventueel je credit card.
 7. Reviews
  Lees reviews van andere mensen. Zo kom je te weten of je waar krijgt voor je geld. Reviews zijn ook handig als je niet meteen weet wat te kopen. Je wilt bijvoorbeeld een driewieler hebben, maar hebt geen idee welke de beste is. Baseer je dan op reviews van andere mensen, en vergelijk degene met de meeste "sterretjes".
 8. Kortingscodes
  Zoek naar kortingscodes, je vindt deze op social media of door te googlen op bv. "bol.com kortingscode". Bekende kortingscode sites zijn: flipit.com, solden.be, kortingscode.nl, ...
 9. Creditcard
  Betaal altijd met creditcard (als je eentje hebt), zo geniet je van aankoopbescherming. Bij MasterCard ben je bijvoorbeeld verzekerd als het product niet op je bestemming aankomt.
 10. Veilingsites
  Op een veilingsite kan je bieden op producten. De hoogste bieder wint. Vakantieveilingen.be is een populaire veilingsite waar je af en toe ook speelgoed vindt. Als je een beetje geluk hebt, kan je goedkoop speelgoed op de kop tikken.
 11. Laagste prijsgarantie
  Profiteer van de laagste prijsgarantie bij winkels zoals DreamLand en Fun. Vind je op je moment van aankoop een artikel ergens anders goedkoper, dan kan je dat tot 30 dagen na je aankoop laten weten. Meer info vind je hier: DreamLand en Fun.
 12. Niet goed, geld terug
  Heb je online speelgoed gekocht, en ben je toch niet helemaal tevreden? Bij de meeste webwinkels kan je het product gewoon terugsturen en krijg je je geld terug. Controleer wel eventjes hoeveel de retourkosten bedragen voordat je iets koopt. Bij sommige webwinkels is dit gratis (zoals bv. bol.com), maar bij anderen moet je een klein bedrag betalen.

0 reacties :

Een reactie posten