Smoby Glijbaan XL

Nadat we een aantal (binnen)speeltuinen bezocht hadden, was 1 ding zeker: Amélie is zot van glijbanen! Pasen vonden we de ideale gelegenheid om onze collectie buitenspeelgoed uit te breiden en een glijbaan kon dan natuurlijk niet ontbreken. We hebben even getwijfeld of de glijbaan niet te groot zou zijn, want in de beschrijving stond "vanaf 3 jaar" en Amélie was immers maar 2,5. Anderzijds zou ze een kleinere glijbaan misschien te snel beu worden, dus we gingen ervoor!

Leren klimmen op de ladder
Toen ze de glijbaan voor de eerste keer zag, wou ze er natuurlijk onmiddellijk op. Mama was een beetje bezorgd, want zo'n grote ladder had ze nog nooit beklommen. We hebben haar langzaam naar boven leren klimmen door achter haar te gaan staan en haar voetjes telkens opnieuw op de juiste plaats te zetten op de trede. En dan telkens opnieuw zeggen dat ze de leuning goed moet vasthouden met haar handjes! In het begin kan je best met twee zijn: één iemand om haar te helpen op de ladder en één iemand om haar beneden op te vangen. Na een stuk of 10 keer oefenen, kon ze al alleen klimmen en moesten we alleen nog achter haar staan voor het geval ze van de ladder zou vallen. Dit hebben we lange tijd gedaan. Pas na 2 maanden durfden we haar alleen op de glijbaan te laten. Nu klimt ze er razendsnel op als een grote en glijdt ze tegen sneltempo naar onder.
Top buitenspeelgoed
We hebben geen seconde spijt van onze aankoop, want het is eerlijk waar het meest gebruikte buitenspeelgoed van deze zomer! Als er vriendjes komen spelen, dan willen ze ook allemaal op de glijbaan en dan kan het niet snel genoeg gaan. De ene na de andere als een trein naar onder. De +4 jarigen proberen al eens van onder naar boven te klimmen op de glijbaan. Als Amélie dat ziet, wil ze dat ook proberen maar dat mag ze niet van ons .
Waterglijbaan
In de zomer kan je er ook een tuinslang op aansluiten, dan spuit er water over de glijbaan. We hebben dit nog niet geprobeerd omdat je hiervoor een speciaal tussenstuk nodig hebt. Klein minpuntje is dat je soms statische elektriciteit krijgt op de glijbaan maar zeker niet altijd. Voor de rest zijn we zeer tevreden. De kwaliteit is uitstekend: de glijbaan is namelijk behandeld met een anti-UV coating waardoor het zijn kleur en stevigheid behoudt. Ze is ook licht en makkelijk te verplaatsen. Dit is handig als je bijvoorbeeld het gras moet maaien. En nog belangrijker: de veiligheid. De glijbaan is stabiel, heeft anti-slip treden op de ladder en brede handgrepen voor een goede grip.
Pluspunten
  • Goede kwaliteit
  • Eenvoudige montage
  • Makkelijk te verplaatsen
  • Veilig
Minpunten
  • Soms statische electriciteit mogelijk
  • Speciaal tussenstuk voor waterglijbaan nodig
De Smoby Glijbaan XL is verkrijgbaar bij volgende speelgoedwinkels:

1 opmerking :

  1. Right away I am going away to do my breakfast, after having my breakfast coming again to read further news. yahoo email login

    BeantwoordenVerwijderen